donderdag 26 februari 2015

BELFAIR 2015 “De uitgelezen kans om talent te stimuleren en verder te ontwikkelen”

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op donderdag 26 en vrijdag 27 februari 2015 organiseerde COFEP, de Belgische centrale voor oefenfirma’s, haar jaarlijkse BELFAIR internationale handelsbeurs in het ICC in Gent. Onze oefenfirma Casa Decora nam deel aan de beurs en won de wedstrijd Mystery Shopping.

Met een bezoekersaantal van 1150, iedere dag 1200 deelnemers en 175 begeleiders was ook de editie van 2015 een groot succes. Speciaal aan de beurs is dat de standhouders namelijk allemaal oefenfirma’s zijn gerund door leerlingen, studenten en VDAB-cursisten. De deelnemers bieden een ruim en gevarieerd assortiment aan.  Zo verkoopt onze oefenfirma Casa Decora huis- en tuindecoratie, het assortiment van hun peterbedrijf Quetzales.

De jongeren moeten goed voorbereid zijn. Ze krijgen deadlines opgelegd, worden gestimuleerd om uit hun schoolse cocon te stappen o.a. door bezoekers te onthalen, een live verkoopgesprek te voeren, te onderhandelen en dat terwijl de leerkracht toekijkt op hun taalgebruik en uitstraling. Dat is iets wat zeker niet ontbreekt op de beurs. De gemotiveerde jongens en meisjes lopen met volle overgave van stand tot stand om verkopen af te sluiten. Dankzij de Belfair-beurs worden contacten gelegd die doorheen het werkjaar leiden tot een nauwere samenwerking.

Een team van externe juryleden gaat tijdens Belfair op pad en laat zich volledig onderdompelen in de sfeer die door de standhouders gecreëerd wordt. Wie slaagt er in om hun naar zich toe te lokken en te overtuigen een bestelling te plaatsen? In hun beoordeling houden zij o.a. rekening met volgende criteria: Hoe verliep het onthaal? Hoe verliep het verkoopgesprek? Wist men wat er in de catalogus stond (productkennis en verkoopsvoorwaarden)? Werd er goed onderhandeld? Had men aandacht voor een correct taalgebruik? Had men aandacht voor een verzorgd voorkomen (uitstraling)? En ja hoor de intensieve verkoopstraining en tips die onze leerlingen de dag voordien kregen misten hun doel niet … we wonnen de Mystery Shopping- wedstrijd!

 Het enthousiasme en de inzet, de waardering en complimentjes, de vele orders en bezoekers aan de stand, de schitterende samenwerking, de gewonnen prijzen… het werd voor de leerlingen en begeleidende leerkracht een niet te vergeten succeservaring!

Enkele sfeerbeelden.

Gelezen: 1087 keer
Getagged onder