dinsdag 03 maart 2015

Tweedaagse Euregio Maas-Rijn

Beoordeel dit item
(1 Stem)
Theaterplatz Aachen Theaterplatz Aachen

Op 3 en 4 maart verkenden de leerlingen van 6 boekhouden-informatica, 6 handel en 6 secretariaat-talen in het kader van hun GIP de Euregio Maas-Rijn. 

Op dinsdag 3 maart werd gestart met een bezoek aan het mooie stadje Eupen. Het koopcentrum Eupen Plaza was de ideale 'sanitaire stop' en nuttig om nog wat proviand in te slaan ... Tijdens de verkenning van de historische gebouwen van Eupen werd mevr. Van Ysendyck geïnterviewd door een cameraploeg van  'Der Belgische Rundfunk' (BRF). Leerlingen van het KA Eupen waren 'journalist voor één dag' en wilden weten of tattoos 'cool' zijn. Bekijk hier de video (na 33 sec is 'Frau' Van Ysendyck aan het woord).

Tegen 11 u was er afspraak bij Chocolaterie Jacques (in Eupen) voor een bezoek aan het museum en de inpakafdeling (via een glaswand). De leerlingen kregen er een leerrijke rondleiding in het Frans.

Na de picknick trokken zij de bergschoenen aan voor een geografische wandeling in de prachtige vallei van de Ninglinspo (Nonceveux). Dankzij de deskundige uitleg van mevr. Bauters weten zij nu alles over deze grillige "bergrivier" die zich vanaf het plateau van de Hoge Venen (510 m) op 140 m hoogte in de Amblève stort.

In de jeugdherberg 'Hautes Fagnes' in Malmédy wachtte een gezellige maaltijd, wat ontspanning en een leuke quiz waarvoor alle leerlingen van 6ST een 'ronde' in elkaar hadden gestoken. 

Woensdag 4 maart werd de reis verder gezet naar Aachen waar geleide bezoeken aan Printenbäckerei Klein en aan de Dom gevolgd werden door een stadsrally (in het Duits voor de leerlingen van ST en HA). Niettegenstaande de regen- en hagelbuien en de koude wind in Aachen, waren het twee leerrijke dagen voor een enthousiaste en toffe groep leerlingen!

Enkele sfeerbeelden kan je bekijken in album1  en album2.

Gelezen: 1442 keer
Getagged onder