maandag 12 oktober 2015

ceo van Teamleader getuigt als ondernemer

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op maandag 12 oktober  gaf Jeroen De Wit, ceo van de Gentse  start-up Teamleader  - een boeiende presentatie over 'ondernemerschap' voor de leerlingen van 5+6  Boekhouden-informatica en 5+6 Handel.

De jonge zaakvoerder vertelde de leerlingen het verhaal over het ontstaan van Teamleader: tijdens hun 6de jaar ASO  (2008) maakte Jeroen samen met  klasgenoten Willem Delbare en Pieterjan Criel websites; ze noemden hun klein bedrijfje RGBSCAPE en startten oorspronkelijk met 0 euro kapitaal!  Ze begonnen daarna een verschillende opleiding in het hoger onderwijs maar ontwierpen samen nog steeds websites. Het team werd versterkt met Matthias De Lore en Pieterjan Criel verliet het bedrijf, omwille van een opleiding in een andere sector. In 2010 ontving Jeroen de prijs 'Student-ondernemer' (Stad Gent) wat voor flink wat promotie zorgde.

Ondertussen beseften ze dat in de sector van webdesign heel veel concurrentie heerst en het bood te weinig uitdaging voor de jonge ondernemers … Hun 'corebusiness' evolueerde naar software: ze ontwikkelden een complexe online applicatie voor KMO's waarbij CRM, facturatie en projectplanning in één tool gecombineerd zijn. Deze switch van RGBSCAPE naar Teamleader kwam tot stand in juli 2012. Vanaf dan begon een spectaculaire groei! Er was ook nood aan externe financiering. Duco Sickinghe (ex-topman van Telenet) zag brood in Teamleader en investeerde in mei 2014  een miljoen euro! In mei 2015 gaf Fortino een tweede kapitaalinjectie van nog eens 2,5 miljoen euro. Het klantencijfer verhoogt elke maand; in september 2015 kunnen ze rekenen op ongeveer 1500 gebruikers van de applicatie.  De onderneming kende ook een sterke organische groei: van 9 medewerkers in juli 2012 evolueerden ze tot een sterk, jong team van 43 medewerkers in augustus 2015.  Jeroen verwacht dat het personeelsbestand tegen eind dit jaar aangroeit tot het ronde getal 50. Teamleader opende een vestiging in Amsterdam en won in april 2015 een award op The Next Web Conference. Begin september vestigden ze zich ook in Berlijn; een reportage over die opstart kwam aan bod in Terzake op maandag 7 september 2015.     

In het vak Bedrijfseconomie leren de leerlingen dat een ondernemer over veel passie moet beschikken. Bij Jeroen De Wit was dit overduidelijk. Hij bracht niet alleen zijn boeiende verhaal over het ontstaan van het bedrijf maar we zijn er tevens van overtuigd dat hij met dezelfde gedrevenheid en passie zijn medewerkers en klanten iedere dag weer weet te enthousiasmeren. Door zelf het goede voorbeeld te geven en er keihard tegenaan te gaan, kan je als ondernemer veel bereiken

Een paar sfeerbeelden kan je hier bekijken.

Bron van foto 'teamleader_12okt2015_00' :  www.bloovi.be en van 'teamleader_12okt2015_02':  http://public.teamleader.be/nl/the-teamleader-blogLaatste foto: printscreen van http://public.teamleader.be/nl 

 

 

Gelezen: 2216 keer
Getagged onder