Print deze pagina
vrijdag 15 januari 2016

6 BI en 6 H geven Plankgas!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Elk team stelde vragen aan mevr. Mestdagh. Elk team stelde vragen aan mevr. Mestdagh.

De leerlingen van 6 Boekhouden-informatica en 6 Handel zitten in de laatste fase van het opstellen van een ondernemingsplan voor hun fictieve zaak. Per team zijn ze ingeschreven voor de ondernemingsplanwedstrijd Plankgas.

Met deze wedstrijd voor de derde en vierde graad van het secundair onderwijs wenst Plan(k)gas leerlingen te sensibiliseren voor het ondernemerschap door hen een eigen ondernemingsplan te laten schrijven. Op die manier leren ze wat er bij de opstart van een bedrijf en de uitwerking van een businessplan allemaal komt kijken. Op vrijdag 15 januari kwam de ‘Vliegende Brigade’ langs: mevrouw Leen Mestdagh van Unizo gaf antwoord op de vragen waar de leerlingen nog mee ‘worstelen’. Zij kregen heel wat tips mee om hun businessplan te optimaliseren en verder af te werken. 

Enkele sfeerbeelden kan u hier bekijken.

Alle ondernemingsplannen moeten ingediend zijn tegen 24 februari. 

Bij de eerste selectie beoordeelt een leesjury de ingezonden ondernemingsplannen op: creativiteit, logo, naam van de onderneming en originaliteit van het idee.  Tevens bekijken zij ook de inhoudelijke uitwerking van het idee (omschrijving, marktonderzoek, marketingplan, …) en het financieel plan 

Op donderdag 10 maart stellen alle Oost-Vlaamse teams hun project voor tijdens een drie minuten durend ‘pitching moment’. De pitch is een korte samenvatting geven over je product of dienst en aantonen waarom jouw idee een goed idee is. Elk team krijgt 3 minuten om het ondernemersidee te pitchen daarna kunnen de juryleden gedurende 2 minuten vragen stellen aan de deelnemers.De leerlingen zullen beoordeeld worden op hun overtuigingskracht en communicatieve vaardigheden (vlotte presentatie, correct Nederlands, goede dossierkennis, motivatiekracht, duidelijke argumentatie, antwoorden op de vragen gesteld door de jury). 

De klassen 6 BI/H/ST zijn op 10-11 maart op tweedaagse GIP-uitstap naar de Euregio Maas-Rijn. Daarom zullen onze teams aansluiten bij het pitching event van West-Vlaanderen, op woensdag 9 maart in Brugge (HOWEST).

Na de pitching zal de jury de 25 beste projecten uitkiezen die naar de halve finale gaan. 

We duimen voor onze 7 teams!

Gelezen: 1570 keer
Getagged onder