vrijdag 20 mei 2016

Finale van Plan(k)gas

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op vrijdag 20 mei trokken de leerlingen van 6 Boekhouden-informatica, 6 Handel en hun vakleerkrachten Bedrijfseconomie, naar het Kinepoliscomplex in Antwerpen. Daar vond de finale plaats van de ondernemingsplanwedstrijd Plan(k)gas. Freya Cornu en Michiel van Herreweghe van 6 Handel waren met hun businessplan voor Soirée Soleil genomineerd voor de Publieksprijs. Tijdens de treinrit naar Antwerpen repeteerden zij hun 2-minuten-pitch en de gratis lunch in de Quick verdreef even de zenuwen ...

De show - met als presentator Kobe Van Herwegen - begon met de voorstellingen van de vijf finalisten. Het waren stuk voor stuk originele en knappe sketches.  Daarna mochten de genomineerden voor de Publieksprijs het publiek nog eens overtuigen om op hen te stemmen. Freya en Michiel brachten een sterke, overtuigende pitch voor een volle zaal van zo'n 200 personen!! Maar de Likes op de Facebookpagina van Plan(k)gas hadden reeds beslist: het team Bouwrating kaapte de Publieksprijs weg.

Na de pauze werden eerst tien aanwezigheidsprijzen verloot: Lyva, Sander en Michiel van 6Bi waren bij de gelukkigen!

Daarna kwam de beslissing van de jury over de hoofdprijs en die ging - heel verdiend - naar Café Recyclé.   Het was Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, Philippe Muyters (NVA), die de prijzen gaf.

We mogen terecht fier zijn op onze leerlingen waarvan één team eindigde bij de 25 halve finalisten  (op een totaal van 211 ingestuurde ondernemingsplannen) en één team hoorde bij de vijf genomineerden voor de Publieksprijs. De foto's zullen de toekomstige leerlingen van 6Bi en 6Ha  zeker inspireren om het even goed te doen!

Enkele sfeerbeelden kan u hier bekijken.

 

Gelezen: 1006 keer
Getagged onder