donderdag 02 juni 2016

De Groene Oase van SJI

Beoordeel dit item
(6 stemmen)

In augustus lanceerde Cera een projectoproep: Geef je buurt een groene beurt.

De leerlingen en leerkrachten van 6VZO1 & 2 werkten in september hiervoor een project uit.

Op 8 december 2015 kregen de leerlingen en leerkrachten te horen dat hun project ‘De groene oase van SJI’ gesteund zou worden door Cera.

Nu het einde van het schooljaar nadert is de tuin gerealiseerd en willen zij hun “Groene oase” feestelijk openen met een receptie op 10 juni 2016 voor jong & oud en de buurtbewoners.

Het was de bedoeling om een samen met de buurt een duurzaam project te bedenken dat jong en oud, mensen in armoede of met een beperking en buurtbewoners samenbrengt.

Vooraan de school lag een verloren hoekje dat dringend opgeknapt moest worden. Ideaal van locatie om dit te realiseren met langs de ene zijde de kinderen/jongeren en het personeel van de basis en onze secundaire school, kinderdagverblijf “De speelboom” achter onze school  gelegen, de bewoners, bezoekers en het personeel van de twee WZC’s aan beide kanten van de school én tot slot ook de buurtbewoners.

De leerlingen kregen en zullen in de toekomst ook nog de kans krijgen om naast het schoolse ook kennis te maken met de natuur, het werken in de natuur en de seizoenen met hun seizoensgebonden oogsten. De leerlingen zullen de gezonde oogst gaande van druiven aan de beide muren en de daarnaast zelf te kiezen groenten/fruit/kruiden… mogen verkopen aan medeleerlingen, bewoners, bezoekers, personeel evenals buurtbewoners en toevallige passanten. Ze willen daarnaast met de perkjes in de groene oase de kans bieden om even alleen tot rust te komen op de banken aan de waterpartijen, maar evengoed tot exploreren in de zandbak of op het blote voeten pad naast de mogelijkheid gewoon te genieten van contacten tussen alle leeftijden. Ze willen op die manier meer verbondenheid creëren, wat meteen ook het jaarthema van dit schooljaar voor de school was.

Kortom, in “De groene oase van SJI”, zal iedereen welkom zijn vanaf 10 juni 2016!!!

Gelezen: 1404 keer
Getagged onder