dinsdag 06 september 2016

Teambuilding

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Tijdens een teambuilding (letterlijk 'het bouwen van een team') krijgen de leerlingen de kans om elkaar beter te leren kennen en samen na te denken over hun jaarproject (de leeronderneming of de oefenfirma).

De 7de jaren staan voor heel wat uitdagingen en hebben er dus alle baat bij dat de klasgroep aan één zeel trekt, geëngageerd is en dat de leerlingen het gevoel hebben dat ze erbij horen. Een teambuilding kan dan ook de banden tussen de leerlingen versterken en hun teamgeest een boost geven.

Beter samenwerken als je elkaar beter kent

Elke leerling heeft een eigen persoonlijkheid en andere competenties. Vandaar dat elke leerling op zich een meerwaarde betekent voor de klasgroep, maar tegelijk een reden tot conflict kan zijn. Tijdens een teambuilding krijgen de leerlingen in groepjes een aantal hindernissen, uitdagingen en andere raadsels te verwerken. Zo leert iedereen ‘de andere’ gemakkelijker kennen en aanvaarden. Als elke leerling zijn sterke en zwakke punten voor zijn klasgroep inzet, zullen de vooropgestelde doelstellingen voor beide projecten zeker gehaald worden.

Gelezen: 999 keer
Getagged onder