donderdag 18 mei 2017

5 en 6 Kantoor naar Lawgistics

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op donderdag 18 mei 2017 zijn de klassen 5 en 6 Ka in het kader van de Gip, Stage, Secretariaat en Logistiek naar de leeronderneming Lawgistics te Brussel geweest.

We maakten kennis met de afdelingen en de documentenstroom van het bedrijf 'Magistics', we ontdekten een stukje van de geschiedenis van het prachtige Brussel en we probeerden het geheim van het Justitiepaleis te ontrafelen!

‘s Morgens werden we opgewacht door 2 leerlingen van het Imelda Instituut in het station Brussel Zuid en werden we begeleid naar de werkplek in Anderlecht. Daar kregen de leerlingen een welkomsthapje en -drankje. Na een korte kennismaking met de werkomgeving werden we meegenomen naar het bedrijf ‘Magistics’. We werden opgesplitst in verschillende groepjes en deden zo de verschillende afdelingen en maakten we de bijhorende taken, er werd geïllustreerd hoe je klantgericht en in team kon werken. Na een rondleiding in de bureaus en het magazijn van het fictief parfumbedrijf kregen ze een korte pauze. Met behulp van een leuke PowerPointpresentatie kregen ze vervolgens wat uitleg over de urbanisatiegeschiedenis van Brussel en de mythische stad 'Brüsel'. Deze presentatie leidt eveneens de namiddagactiviteit in ... Nadien is het tijd voor een welverdiende middagpauze. Na de middag kregen ze een rondleiding in en rond het Justitiepaleis. Dit gebouw staat immers symbool voor de manier waarop men in de voorbije eeuwen met het patrimonium en de inwoners van Brussel heeft omgesprongen.

Het was een interessante, leuke en interactieve dag!

Gelezen: 842 keer
Getagged onder