donderdag 05 oktober 2017

Dag van het ondernemen voor 5 BI/HA

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Donderdag 5 oktober was voor 5 Handel en 5 Boekhouden-informatica de ‘Dag van het ondernemen’.

In de voormiddag organiseerde EROV (Economische Raad voor Oost-Vlaanderen) een toneelvoorstelling. Er werden twee (fictieve) bars opgestart. De toneelvereniging ‘Uitgezonderd’ uit Lokeren wist het spannende van het starten van een zaak begeesterd weer te geven.  Vier thema’s staan centraal bij het ondernemen: lef, verantwoordelijkheid, zelfvertrouwen en risico’s nemen. Jasper en Felix van 5 handel hebben de proef voor de ogen van de ganse zaal goed doorstaan: samen voldoen ze aan deze vier voorwaarden. De toneelvoorstelling werd afgesloten met een getuigenis ‘uit het veld’: een ondernemer vertelde over de risico’s, maar ook over de voldoening die een eigen zaak kan geven.

In de namiddag hebben we tijdens de economische wandelzoektocht de theorie aan de praktijk kunnen toetsen: Gent is een handelsstad en prijsdiscriminatie, openingsuren, originele concepten, mooie logo’s … we zagen het allemaal.

 

Tenslotte heeft elke groep tijdens het bezoek aan het ondernemingsloket Securex go-Start vragen kunnen stellen over de vergunningen die hun fictieve zaak moeten hebben. 

Gelezen: 745 keer
Getagged onder