donderdag 13 maart 2014

Tweedaagse Euregio Maas-Rijn

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op 11 en 12 maart verkenden de leerlingen van 6 boekhouden-informatica, 6 handel en 6 secretariaat-talen in het kader van hun GIP de Euregio Maas-Rijn. 

Op dinsdag 11 maart werd gestart met een bezoek aan de Chocolaterie Jacques in Eupen. De leerlingen kregen er een leerrijke rondleiding in het Frans. Na de picknick trokken zij de bergschoenen aan voor een geografische wandeling in de prachtige vallei van de Ninglinspo (Nonceveux). Dankzij de deskundige uitleg van mevr. Bauters weten zij nu alles over deze grillige "bergrivier" die zich vanaf het plateau van de Hoge Venen (510 m) op 140 m hoogte in de Amblève stort.

In de jeugdherberg 'Hautes Fagnes' in Malmédy wachtte een lekkere maaltijd, wat ontspanning en een leuke quiz waarvoor alle leerlingen van 6ST een 'ronde' in elkaar hadden gestoken. 

Woensdag 12 maart werd de reis verder gezet naar Aachen waar geleide bezoeken aan Printenbäckerei Klein en aan de Dom gevolgd werden door een stadsrally (in het Duits voor de leerlingen van ST en HA). 

Twee leerrijke dagen met een stralende zon als extra 'begeleiding'!

Gelezen: 941 keer