dinsdag 23 januari 2018

Studie-uitstap Brussel 6 TSO

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Op dinsdag 23 januari trokken de klassen 6BI-6HA-6ST-6GWW richting Brussel. In de voormiddag stond een bezoek aan het  Europees Parlement op het programma.

Europees parlementslid Anneleen Van Bossuyt kwam de groep vervoegen in de plenaire zaal. De leerlingen stelden hun  - vooraf voorbereide - vragen.  Van Bossuyt zetelt in de commissies  "Interne markt en consumentenbescherming" en "Industrie, onderzoek en energie" en ze gaf duidelijke voorbeelden over wat zij zoal doet binnen die commissies.   Het 'debat' was kort, want Anneleen werd verwacht voor een interview met een journalist.Haar medewerkers gaven verder uitleg over de werking van het Europees Parlement.  Daarna volgde een rondleiding in twee groepen.

De leerlingen van 6 BI/HA/ST werden in de namiddag verwacht in de Hogeschool Odisee, campus Warmoesberg. Mevrouw Leen Smiskom, medewerker Studieadvies en Jobservice van StuvoPlus, gaf een workshop over het ontdekken van je talenten en de slaagkansen in hoger onderwijs. 

De leerlingen van 6 GWW brachten in de namiddag een bezoek aan het museum van Natuurwetenschappen. Daar werden de leerlingen ondergedompeld in de basisprincipes van evolutie. Doe- en denkopdrachten zorgden ervoor dat begrippen zoals natuurlijke en seksuele selectie, homologe organen,mutatie, isolatie … vertrouwde termen werden. Er stonden twee activiteiten op het programma: een geleid bezoek aan de Galerij van de 'Evolutie van het leven' en een spannend bordspel. In het spel probeerden de leerlingen als populatie van eencellige organismen verder te evolueren. De populatie die het sterkst aangroeide tijdens het spel was gewonnen. Na afloop was iedereen het erover eens dat het een leerrijk bezoek was!

Hieronder enkele sfeerbeelden van deze interessante studieuitstap.

Gelezen: 1249 keer
Getagged onder