vrijdag 18 mei 2018

Tweede plaats in de Plan(k)gaswedstrijd!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het ondernemingsplan voor de (fictieve) soepbar 'Coupe de Soupe'  van Firas Mabrouk (6 Handel) behaalde de 2de plaats in de TOP10 (zie ook publicatie van 4 mei ll.). Margot Van Overstraete was de oorspronkelijke 'bedenker' van het idee (vorig schooljaar); zij mocht mee op het podium!  De leerlingen van 6 handel mochten - samen met hun leerkracht Bedrijfseconomie - op 18 mei de slotshow van Onderwijs en Ondernemen (UNIZO) bijwonen.

Tijdens de treinreis naar Brussel werkten de leerlingen aan een opdracht voor Nederlands ... (tijd efficiënt besteden nietwaar ...)   Eens aangekomen in het Google Digitaal Atelier - dat zich boven het treinstation Brussel Centraal bevindt - volgden we workshops over het 'optimaliseren van je website' en 'sociale media' (gegeven door Google trainers) en een workshop over 'creativiteit en ondernemerschap' (gegeven door Junior Argonauts).

Na de lunchpauze modereerde Herman Verbruggen de slotshow. Jonge ondernemers deelden hun ervaringen en UNIZO gaf een terugblik op de ondernemende projecten van het afgelopen jaar en een overzicht van de aanpak voor komend jaar.  Daarna volgde een debat over 'Ondernemend onderwijs van de toekomst. Hype of werkelijkheid?'.  Minister Philip Muyters (Economie, Werk, Innovatie en Sport) had een boodschap ingesproken en minister Hilde Crevits (Onderwijs) was op het laatste nippertje verhinderd.  Maar de woordvoerder van minister Crevits,  Danny Van Assche (CEO Unizo), Thierry Geerts (CEO Google Belgium) en een leerling-laureaat (door de moderator uit het publiek 'geplukt')  gaven hun zegje over het thema.

De show eindigde met de award uitreiking aan de ondernemende talenten.  Margot en Firas namen de 'zilveren' award van Plan(k)gas in ontvangst.  Uiteraard wilden ze samen op de foto met Herman Verbruggen,  CEO Danny Van Assche (UNIZO) en  Thierry Geerts (CEO Google Belgium).  Als aandenken aan deze zeer leuke uitstap kregen we nog een goodiebag mee naar huis.

 We dagen de jonge 'ondernemers' van 5 Handel uit om volgend schooljaar te gaan voor 'goud'!

Gelezen: 1354 keer
Getagged onder