vrijdag 21 februari 2014

Belfairbeurs

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op vrijdag 21 februari 2014 namen de leerlingen van Casa Decora van 7 KAG (7 Kantooradministratie en gegevensbeheer) deel aan de Belfair beurs voor oefenfirma’s in Gent. Dankzij de aantrekkelijke artikelen van de peterfirma Quetzales konden zij een professionele stand opzetten. Ook het promotiemateriaal (catalogus, flyer, strooibriefje, affiche …) moest ervoor zorgen zoveel mogelijk klanten een order te laten plaatsen. Ook hadden ze een aantrekkelijke wedstrijd georganiseerd. Ze kregen van hun peterfirma Quetzales een leuk wedstrijdproduct en hiervan moesten de deelnemers die een order plaatsten, het gewicht raden. De oefenfirma Maison Europe heeft de prijs in de wacht gespeeld. 

De deelname aan de beurs biedt aan de leerlingen een uitstekende gelegenheid om de opgedane kennis en vaardigheden aan de werkelijkheid te toetsen. Attitudes komen ruim aan bod zowel tijdens de beurs als bij de voorbereiding en de afhandeling. Begeleiders en leerlingen worden tijdens de beurs geconfronteerd met een massa observaties en opdrachten die weliswaar na de beurs moeten geëvalueerd en verwerkt worden.

De leerlingen van 6 Kantoor brachten in de namiddag een bezoek aan de Belfair beurs. Het bezoek werd voorbereid in de les Secretariaat en als ‘bezoekers’ kregen zij enkele opdrachten te verwerken. Met hun beurskaart konden zij ook enkele bestellingen plaatsen. De leerlingen vonden de uitstap zeker de moeite waard en op die manier kregen zij ook een voorsmaakje van de werking van de oefenfirma in 7 KAG.

Gelezen: 1004 keer