vrijdag 21 maart 2014

Infoavond studiekeuzebegeleiding laatstejaars

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het was op donderdag 20 maart een hartelijk weerzien van zovele ex-leerlingen die op onze infoavond voor laatstejaarsleerlingen kwamen getuigen over hun opleiding in het hoger onderwijs.

De doelstelling van de avond?

Onze leerlingen wapenen met zelfkennis en dynamisme zodat ze de juiste studiekeuze kunnen maken (en beroepskeuze later...). Er zijn infodagen allerhande op alle hogescholen, maar ‘getuigen’ vanuit het eigen ‘veld’ (ex-lln vanuit onze middelbare school, vanuit onze afstudeerrichtingen) vormt toch nog een andere insteek als voorbereiding op studiekeuze hoger onderwijs. Een zevental ex-leerlingen verwoordden kort in een inleidend panelgesprek hun ervaringen en gaven allerlei tips mee voor ‘een geslaagde instap naar hoger onderwijs’.

Nadien konden ouders en leerlingen terecht bij de infostandjes waar individuele vragen konden gesteld worden, cursussen ingekeken en brochures konden meegenomen worden. Bij verschillende was ook een ouder (van een leerling van onze school) aanwezig waardoor de leerlingen niet enkel over de opleiding maar ook het toekomstig beroep vragen konden stellen. De grote belangstelling voor de enthousiaste uiteenzettingen van onze ex-leerlingen doen ons besluiten – ondanks tal van initiatieven - dit informatiemoment volgend schooljaar zeker weer in te lassen!

Gelezen: 1303 keer