zaterdag 29 maart 2014

Ondernemers voor de klas

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Welke vaardigheden zijn nodig in het bedrijfsleven? Wat betekent ondernemer zijn nu precies? Wat verwachten bedrijven van jongeren? 

Heel wat vragen die jongeren hebben maar niet zelf kunnen beantwoorden. Wie kan dat beter dan een ondernemer of bedrijfsleider zelf? 

Vlajo organiseert ieder jaar ‘Ondernemers voor de Klas’ in samenwerking met VKW en VKW Limburg. Deze interactieve sessie biedt jongeren de ideale kans om al hun brandende vragen te stellen aan een ondernemer of bedrijfsleider, spannend toch?

Op 20 maart verwelkomden 5 en 6 verkoop, de heer Jan Lootens van Lootens Line. Gedurende twee uur gingen onze leerlingen met de heer Jan Lootens in dialoog en kregen ze de kans om te ontdekken wat ondernemer of bedrijfsleider zijn nu precies inhoudt. 

Op 27 maart was het de beurt aan 6 Boekhouden-informatica, 6 Handel en 6 Secretariaat-talen om mevr. Sabine Le Roy van HELI nv te ontvangen. In deze interactieve voordracht ging de aandacht vooral naar items zoals: rechten en plichten van de werknemer, juiste ingesteldheid en attitude van de werknemer, flexibiliteit, teamwork, sollicitatieprocedures, permanente vorming enz ...

Onze leerlingen vonden het een leerrijke en inspirerende voordracht.

Gelezen: 1162 keer