vrijdag 10 maart 2023

BELFAIR - 7KAG

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De leerlingen van 7KAG zijn sinds september werkzaam in het virtueel bedrijf Casa Decora en na de regionale beurs klaar om in het netwerk van virtuele bedrijven handel te drijven. Op donderdag 9 maart namen zij deel aan BELFAIR 2023 in de Nekkerhal te Mechelen.

BELFAIR is de jaarlijkse Belgische beurs voor virtuele bedrijven, georganiseerd door COFEP. Het is doorgaans één van de grootste beurzen voor virtuele bedrijven in Europa. BELFAIR verwelkomt meer dan 230 exposanten en 2500 bezoekers verspreid over 2 dagen.

De standhouders zijn virtuele bedrijven, gerund door leerlingen, studenten en werkzoekenden. De deelnemers bieden een ruim en gevarieerd assortiment aan. Er zijn geen fysieke goederen, noch echt geld, de transacties en documenten zijn wel realistisch.

De leerlingen-standhouders worden goed voorbereid. Ze krijgen deadlines opgelegd, worden gestimuleerd om uit hun opleidingscocon te stappen o.a. door bezoekers te onthalen, een live verkoopgesprek te voeren, te onderhandelen en dat terwijl de trainer-leerkracht toekijkt op hun taalgebruik, uitstraling en klantgerichtheid. Dankzij BELFAIR worden contacten gelegd die doorheen het werkjaar leiden tot een nauwere samenwerking.

Gelezen: 541 keer
Getagged onder