vrijdag 28 april 2017

Lessenmarathon 2de jaars

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Vrijdag 28 april was een speciale dag voor de tweedejaars van het Sint-Jozefinstituut. Ze hadden immers, naast hun boekentas, ook hun matjes en slaapmateriaal bij om de nacht op school door te brengen.

De lessen verliepen die dag allemaal in thema “sprookjes”. Dit om op te warmen voor de uitstap naar de Efteling binnen een aantal weken. Toen alle andere leerlingen om 15.35 u naar huis mochten, kregen de leerlingen een vieruurtje, zodat ze voldoende energie hadden voor de workshops die volgden.

Sommige leerlingen kozen voor een bosspel, andere wilden het weer rustiger aan doen en schreven zich in voor relaxatietechnieken. Ook in de workshop 'knutselen' zat de sfeer goed. Daar werd immers hard gewerkt om een krijtbordje in tekstballon te maken.

Van al die inspanningen kregen we honger en gelukkig waren er ook enkele leerlingen die de workshop koken volgden, zodat we allemaal samen konden genieten van een lekkere pita!

Na het eten toverden de leerlingen de klaslokalen om tot slaapzalen. Bij de enen ging het installeren van het veldbed of de matras al wat vlotter dan bij de anderen. 

Toen was het tijd voor een quizavond, volledig in het thema sprookjes. Er waren verschillende rondes met doe- en denkopdrachten. Aan het winnende team werd een coole wisselbeker uitgedeeld, in de vorm van een tuinkabouter.

De volgende ochtend genoten onze leerlingen van een lekker ontbijt en konden ze nog wat napraten over de afgelopen uren. Om 9.30 u ging de schoolpoort weer open en konden de leerlingen en leerkrachten moe, maar tevreden terug naar huis keren! 

Gelezen: 857 keer
Getagged onder