dinsdag 27 november 2018

Tweedaagse 1e jaren Dag 1

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Donderdagmorgen 8u15; alle eerstejaarsleerlingen zijn dolenthousiast om te vertrekken voor een onvergetelijke 2-daagse in Loppem. Het domein ‘Merkenveld’ ziet er in dit seizoen prachtig uit en nodigt onmiddellijk uit om op verkenningstocht te gaan in het mooie herfstbos.

We starten met een ‘afvalrace’; een ludieke en sportieve manier om de leerlingen met mondjesmaat toegang te geven tot de slaapkamers. De leerlingen krijgen eventjes de tijd om zich te installeren en worden vervolgens getrakteerd op een koek en drankje.

Dan starten de groepsspelen: ‘Russisch kamp’, ‘dikke Bertha’, ‘dood aan’ … de jongens en meisjes zijn enorm competitief en gedreven en hebben geen schrik om eventjes uit te schuiven op het modderige veld.

Als middagmaal krijgen we frietjes en vol-au-vent geserveerd. Een ijsje als dessert wordt door iedereen gesmaakt. Op basis van een ludieke groepsverdeler wordt de eerste groep afwassers en tafelafruimers aan het werk gezet.

Na de middag start het vluchtelingenspel. Er worden families gevormd. Als vluchteling krijgen ze de opdracht om alle papieren in orde te krijgen om naar Engeland te gaan. Hierbij ondervinden ze problemen bij het aanmeldbureau, de overtocht en de politie.

Als vieruurtje wordt een drankje en een appel aangeboden.

In het 2de deel van de namiddag kiezen de leerlingen voor het maken van een wandeling, een knutselactiviteit, sport of gezelschapsspel.

 

Als afsluiter van de eerste dag staat nog een avondspel ‘dieren’ en een fuif op het programma. 

Gelezen: 1774 keer
Getagged onder