dinsdag 25 april 2023

Ontmoeting met Franstalige correspondenten in Brussel - 6ST/HA

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op dinsdag 18 april trokken de klassen 6ST en 6HA naar Brussel voor een ontmoeting met hun Waalse correspondenten van het Athénée Royal Jules Bordet in Braine-le-Comte. Ze maakten eerst al kennis via mail en stuurden enkele keren heen en weer (onze leerlingen in het Frans, de Waalse leerlingen in het Nederlands). Het was dus tijd om elkaar ook echt te ontmoeten.

In de voormiddag stond een bezoek gepland aan de VRT, met een gegidste rondleiding. De gids legde zeer verstaanbaar de taak en de werking van de openbare omroep uit in het Frans. We konden een kijkje nemen in de studio's van Het journaal en Ketnet, radiopresentator Brahim legde in de studio van Q-music uit hoe hij te werk gaat, en we testten de werking van het green screen. We eindigden in het decor van FC De Kampioenen, dat zelfs voor enkele van onze correspondenten herkenbaar was.

Op weg van de VRT naar het centrum pikten we de openluchttentoonstelling van 'Le Chat' mee. De beelden die in het Warandepark zijn opgesteld, zijn gebaseerd op de bekende cartoons van Philippe Geluck. In de namiddag verkenden de leerlingen de stad in groepjes, samen met hun correspondenten. De route gidste hen langs enkele stripmuren, met bijbehorende vragen in het Nederlands. Zo konden beide partijen hun vreemde taal oefenen.

Gelezen: 401 keer