maandag 13 november 2017

Workshop leren leren

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Nu de herfstvakantie voorbij is, vonden we het een goed idee om al eens vooruit te blikken naar wat komt in december : de examens! De GOK-leerkrachten (Gelijke Onderwijskansen) werken rond het thema leren leren, en organiseerden drie workshops voor 3STW, 3 Handel en 3 Handel-Talen.

 

In een eerste workshop fristen de leerlingen het principe van de examenplanning nog eens op. Ze kregen een hippe planning en konden direct aan de slag met het examenrooster voor de komende examenperiode.

 

In de workshop "Mindmapping" werd uitgelegd hoe je in een doorlopende tekst de kernideeën terugvindt en hoe je de tekst kan herleiden tot een schema of mindmap. Aan de hand van een online tool, maakten de leerlingen zelf een mindmap van een tekst uit de lessen natuurwetenschappen.

 

Tot slot was er een workshop "Quizlet". Dat is een website waarmee je op een efficiënte en leuke manier woorden(lijsten) kunt studeren en inoefenen. We testten de applicatie alvast uit met enkele begrippen uit de lessen geschiedenis, Frans en bedrijfseconomie.

 

Gelezen: 720 keer
Getagged onder