Beste leerlingen en ouders

Zoals jullie al weten heeft De Nationale Veiligheidsraad beslist om de lessen te schorsen in alle scholen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen.

Dat betekent voor onze school dat de lessen tijdelijk niet meer fysiek zullen doorgaan. Om er zeker van te zijn dat onze leerlingen gemotiveerd blijven en het lesverlies beperkt blijft, bieden de leerkrachten online opdrachten en taken aan. Ook zullen de leerkrachten via online live-sessies contact houden met de leerlingen. Voor de leerlingen die niet beschikken over een computer of laptop voorzien wij papieren documenten die hen zullen worden bezorgd. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om de taken en opdrachten te maken.

Hoe de lessen zullen plaatsvinden na de paasvakantie is nog steeds onduidelijk. We wachten hierover de richtlijnen van de overheid af en houden jullie hierover zeker op de hoogte.

Verder zal onze school ook een veilige opvang voorzien voor leerlingen die enkel terecht kunnen bij volwassenen die behoren tot de risicogroep (bv. grootouders). Deze maatregel zal ingaan vanaf 16 maart 2020 en duurt tot aan de paasvakantie. Natuurlijk blijft de regel dat kinderen met ziektesymptomen niet naar school mogen komen gelden.

Door de genomen maatregelen is onze school genoodzaakt om de openschooldag te annuleren. Dat zullen we oplossen door later infosessies te organiseren (datum volgt). Nieuwe inschrijvingen en/of informatie rond inschrijvingen is voorlopig enkel telefonisch mogelijk, binnenkort zal ook online inschrijven mogelijk zijn. Meer info later op onze website.

Onze school is elke dag telefonisch bereikbaar tussen 8 u. en 15.30 u.

We wensen al onze leerlingen en ouders een goede gezondheid toe en hopen jullie snel terug te zien.

Namens het voltallige team van SJI Wetteren

Thierry De Meulemeester
Veronique Van Ysendyck